De Wieker band Big John speelt op zaterdag 14 oktober in café de Wiekslag in De Wijk. Big John is in 2014 ontstaan uit de terziele gegane nederlandstalige rockband Nyxx. Maar het maken van stevige rock zit Zanger Mario Mos, slaggitarist André Hendriks en bassist John Eskes in het bloed en ze laten het er niet bij zitten.

Er worden een nieuwe lead-gitarist en drummer worden aangetrokken. Flitsende gitaarsolo’s en een loeistrakke ritmesectie worden gevonden in Roy Weide (ex-Invane, Wet Beaver) en Rik Bruintjes (ex-Alpenkreuzers). Dit enthousiaste vijftal voelt de muzikale klik en bouwt in een no-time een full-blown setlist op vol lekkere ruige rock-covers. Het doel is duidelijk: muziek maken met veel plezier en enthousiasme, en de muziek moet goed zijn. Daar ligt dan ook de kracht van de band. Big John heeft hierdoor inmiddels een reputatie opgebouwd in het café- en zalencircuit, maar ook op diverse festivals.

Het repertoire van de band bestaat uit een mengeling van Engelstalige rock- en hardrockcovers. Van Volbeat tot de the Foo Fighers en van Queen tot Van Halen. Zelfs onze landgenoten Kensington laten we niet onberoerd. Een optreden van Big John staat garant voor een avond met stevige muziek en een prima sfeer! Aanvang 22.00 uur. Entree € 5,00.