Maandag 11 september heeft een televisieploeg van RTL 4 opnames gemaakt voor het programma ‘Nederland heeft het’. Bij het Huis van Afscheid ‘De Wijker Hof’ op de begraafplaats van De Wijk, is Gerda Habes, uitvaartbegeleider in De Wijk geïnterviewd over haar visie en werkwijze.

‘Nederland heeft het’ is een programma waarin momenteel een ronde wordt gedaan langs alle provincies. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, cultuur en landschap. Musea, activiteiten, maar ook scholing en werkgelegenheid komen aan bod. In het item ‘Uitvaart’ wordt de manier van werken van Gerda Habes belicht.

Door RTL was zij gevraagd om een deel van het programma te vullen en te vertellen over haar werk. Een kort vraaggesprek met presentator Mark Schaaf. Veel meer had Gerda kunnen melden over haar dagelijkse bezigheden. Bevlogen als zij is, kan zij vol vuur vertellen over datgene waar haar passie naar uit gaat.

De locatie voor de opname, waar gedurende de zomerperiode aan verbouwd is, was op tijd klaar. Tot de laatste dag is er hard gewerkt aan ‘De Wijker Hof’. Het resultaat mag er zijn. De huiselijk ingerichte kamer is gereed om overledenen op te baren en kleine bijeenkomsten te kunnen houden. Half oktober zal er een feestelijke opening plaatsvinden waarin ieder wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

De uitzending van ‘Nederland heeft het’ over de provincie Drenthe kunt u bekijken op zondag 24 september om 15.30 uur. De herhaling is zaterdag 30 september om 8.20 uur te zien bij RTL4.