Op vrijdagochtend 13 oktober 2017 om 08.45 uur verricht wethouder Mirjam Pauwels de sluitingshandeling van de cultuurkaravaan bij obs De Horst, Postweg 43a in de Wijk. Het basisonderwijs in De Wolden is twee weken in de ban van cultuurexplosies. Dat is te danken aan de ‘cultuurkaravaan’, die langs alle basisscholen trekt. De karavaan wordt na twee succesvolle weken afgesloten op de Openbare Basisschool de Horst in de Wijk.

De cultuurkaravaan
Alle groepen in de boven- en onderbouw hebben met de karavaan meegedaan aan workshops over media, theater, beeldend, muziek en dans. Met het thema ‘oer en stoer’ in het achterhoofd leerde de kinderen een Afrikaanse dans, sloegen ze ritmes met slaginstrumenten, konden ze graffitiletters schetsen en spuiten en nog veel meer.

Garage TDI uit Assen heeft theater-intermezzo’s verzorgd. De intermezzo’s waren dansvoorstellingen ‘Zelluf’ voor de onderbouw en de voorstelling ‘Domovoj Maximus’ voor de bovenbouw. Hiermee kregen de kinderen een professionele voorstelling te zien die voor veel gelach heeft gezorgd.

Wethouder Mirjam Pauwels: “Een prachtig evenement! De Cultuurkaravaan heeft alle basisscholen in De Wolden bezocht en met veel succes en aandacht. Dat vinden we belangrijk, omdat vakoverstijgend werken leuk is, maar vooral ook nuttig. Extra beweging en creativiteit bevordert aantoonbaar de leerprestaties.”

De cultuurkaravaan is onderdeel van de Cultuurexplosie De Wolden en heeft als doel kunst en cultuur op de basisscholen positief te stimuleren.