Op dinsdag 17 oktober van 20.00 tot 22.00 uur geven harpist Liedewei Spruit en dwarsfluitist Marian Rauh een concert in de Havezate, Dorpsstraat 78 te de Wijk. De organisatie is in handen van het Netwerk Land van de Reest. De avond is toegankelijk voor iedereen. De toegangsprijs is 7,50 euro voor leden van het Netwerk en 10 euro voor andere belangstellenden. Deze prijs is inclusief koffie/thee in de pauze.

Het concert zal een gevarieerd aanbod omvatten van klassieke stijlen, voornamelijk kamermuziek. Liedewei Spruit is op haar 13e jaar begonnen met harpspelen op de kleine haakjesharp, ook wel ‘folkharp’ genoemd. Aan de conservatoria van Maastricht en Brussel behaalde zij diploma’s voor de aktes muziekonderwijs B en Uitvoerend Musicus. Liedewei is al 35 jaar met veel plezier actief als harpdocente in Zwolle en Rijssen. Zij is ook actief als soliste op de kleine harp en de pedaalharp en treedt af en toe op als orkestharpiste en koorbegeleider.

Marian Rauh begon haar studie met een aantal jaren schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium en studeerde vervolgens af met hoofdvak dwarsfluit bij Joost Tromp en Jos Zwanenburg aan het conservatorium in Hilversum. Zij speelde in diverse ensembles waaronder het Nederlands fluitorkest, fluitkwartet ‘Plein Air’ en jazz/salsagroep ‘Speling’. Momenteel werkt zij in Zwolle samen met harpist Liedewei Spruit en met gitarist Saskia Spinder. Daarnaast dirigeert zij het fluitensemble ‘de Toverfluit’. Als docent is Marian Rauh actief bij docentencollectief Dubbelgreep. Daar is ze ook ensemble-coach en medecoördinator. Marian geeft ook les op de basisschool “de Werkschuit” via de stichting Recht op muziek.

Liedewei en Marian leerden elkaar kennen op de Muzerie (muziekschool) in Zwolle. Het klikte zowel persoonlijk als muzikaal en zij vormen inmiddels al ruim 20 jaar een muzikaal duo.
Zij geven concerten in verschillende stijlen, in kleine zalen, seniorenhuizen en in theaters. Soms zijn hun concerten gecombineerd met theaterelementen en/of hun leerlingenensembles.