Via deze weg willen wij jullie allen bedanken en een compliment geven. Als het team binnen Dunninghe hebben wij ervaren dat de Wijk een dementievriendelijk dorp is. En dat is fijn. De afgelopen periode werden we regelmatig gebeld als een bewoner van Dunninghe in het dorp aan het dwalen was. Door deze zorgzaamheid kwam deze bewoner niet in te grote problemen. Het is mooi dat deze vorm van noaberschap er is in de Wijk en wij willen jullie daarvoor bedanken.


Nu denken jullie misschien, ‘waarom doen ze daar in Dunninghe niet wat aan?’ De bewoner waarom het ging, is ondertussen verhuisd naar een gespecialiseerde afdeling voor mensen met een vorm van dementie in een verpleeghuis. Door de dwaalneiging is dit op een gesloten afdeling. Je kunt iemand daar niet zomaar heen verhuizen en zeker niet tegen iemands zin in. De bewoner waar het om ging wilde niet verhuizen. Daarom is er een zorgvuldig proces gestart, waarbij we aan allerlei regels moeten houden. Uiteindelijk heeft een rechter beoordeeld dat deze bewoner niet langer in Dunninghe kan blijven wonen en mag worden opgenomen op een gesloten afdeling.

We zagen als team al lang dat het niet meer ging, maar we konden we niet sneller (hoewel we het voor de cliënt zelf en diens omgeving wel graag wilden). We moesten roeien met de riemen die we hadden. We kunnen deze bewoners niet weigeren of tegen houden om naar buiten te gaan als zij dat willen. We kunnen het wel afraden, maar dat heeft niet altijd resultaat. Daarom is het zo fijn om te merken hoe de inwoners van de Wijk hun steentje bijdragen. Nogmaals dank. Hopelijk kunnen we in de toekomst ook op jullie rekenen.

Heeft u nu of in de toekomst vragen of opmerkingen, dan horen wij die graag. Iedere dinsdag van 9 tot 10 uur heeft de coördinerend wijkverpleegkundige een spreekuur in het Wijksteunpunt in Dunninghe. Bellen kan natuurlijk ook.

Namens team Dunninghe,
Karin Meijerink, coördinerend wijkverpleegkundige, (06) 1379 0230.