Op een zonovergoten zondagmiddag, zomaar midden in oktober, stond er voor KIOS een belangrijke wedstrijd op het programma. De Spekbraanders ontvingen niemand minder dan medekoploper Synergo uit Utrecht. Beide teams stonden bovenaan met 10 punten voorafgaand aan dit treffen.

De Ruunerwoldigers zijn wel bekend met het spelen van deze wedstrijden op het 1ste klasse niveau. De afgelopen jaren streed het ieder jaar mee in de top, maar het verliest vaak dit soort duels. De tegenstander heeft minder ervaring hiermee. Synergo doet voor het eerst mee in de kop van 1ste klasse.

Maar dat de ploeg uit Utrecht hier moeite mee had, bleek in het begin van de wedstrijd niet zo te zijn. Ondanks de kansen van de Eismann/Ensing equipe, nam Synergo de voorsprong met 0-1, 0-2 en 0-3. Het eerste wapenfeit van KIOS kwam via Hilde Tabak, 1-3. Het leek weer zo’n wedstrijd te worden dat het net niet lukte, maar KIOS viel niet ondersteboven van deze achterstand. Met 2-3 leek het weer de aansluiting te hebben gevonden, maar het moest vervolgens weer een beste domper verwerken. Met 2-6 en 4-8 had Synergo de grootste marge gemaakt in de eerste helft ten opzichte van KIOS. Echter, waar KIOS de laatste jaren zich sterk in verbeterd heeft is weerbaarheid. Niet in paniek raken, maar punt voor punt gaan korfballen. Dit ging de ploeg van Rob Verra ook doen en het resulteerde in een mooie comeback vlak voor rust. Binnen 10 minuten stond het 8-8 en met nog 4 minuten te gaan prikte het via Martijn Ziel en Marlissa Noord ook nog de 9-8 en 10-8 in.

Een mooie opsteker in de rust, maar het zaak om dit na de thee door te zetten. Het is grote getale aanwezig publiek zag echter dat Synergo weer de betere start maakte aan de helft. In de 3e en 4e minuut scoorde het en ook 2 minuten later zag het de bal in hun korf verdwijnen. Gevolg; een 10-11 achterstand voor de groen/zwarten. Voor het eerst dit seizoen mag er 8 keer gewisseld worden en hier maakte Rob Verra gebruik van. Dit resulteerde in het gewenste effect. Synergo raakte van slag en KIOS pakte de doelpunten. 5 doelpunten op rij gooide de wedstrijd op zijn kop en brachten het vele publiek in extase. Met 15-11 leek de basis zijn gelegd. Om vervolgens nog eens 3 keer raak te scoren tegenover 1 tegenstreffer leek het defensief van Synergo al vroegtijdig te zijn verbroken, 18-12. KIOS bleef door wisselen, waardoor er telkens nieuwe variaties ontstonden. Treffers van Janita Zantinge, Jurgen Lucas en Rogier Nijdam maakten het een tussenstand van 21-14. Beide ploegen scoorden in de laatste minuten nog 3 maal, waardoor er een eindstand stond van 24-17.

Rugbaarheid is waar KIOS vandaag in liet zien de betere te zijn en met goed spel de wedstrijd verdiend heeft gewonnen. Synergo moet de wonden likken en kan leer trekken uit deze wedstrijd, want ook in de tweede helft van het veldseizoen zal KIOS op zijn hoede moeten zijn voor sterke rood/blauwen uit Utrecht.

KIOS gaat sluit hiermee het eerste deel van de veldcompetitie af als koploper. Iets waar het lang naar heeft uitgekeken om een keer te bereiken. Met een vol terras en een lekker biertje heeft het hier zeker van genoten. Maar goed, we zijn nog maar halverwege.