Het karakteristieke, witte, rietgedekte huisje op de begraafplaats in De Wijk wordt op zaterdag 14 oktober feestelijk geopend. Het krijgt zijn oude functie weer terug. In oude luister is het pand weer hersteld, maar dan in een modern jasje. Het is weer mogelijk om hier overledenen op te baren en bijeenkomsten of condoleances te houden.

In 1964 is door de gemeente het pandje gebouwd als aula. Er kon van daaruit begraven worden op de begraafplaats in De Wijk of IJhorst. Na ongeveer 20 jaar werd er nog maar weinig gebruik gemaakt van het pand en kreeg het een nieuwe functie. De ruimte werd in tweeën gedeeld. Het ene deel deed dienst als opslagplaats voor graflift en baarwagen en het andere als kantine en wachtruimte voor de begraafplaatsbeheerder.

Vorig jaar stapte Gerda Habes, van Gerda Habes Uitvaartzorg uit De Wijk, naar de gemeente om te praten over mogelijkheden om het pand zijn oude functie terug te geven. Zij was op zoek naar opbaarruimte in de eigen omgeving, omdat Meppel voor veel mensen letterlijk en figuurlijk een brug te ver is. Daarbij komt het steeds meer voor dat uitvaarten in kleine kring worden gehouden. Dit pandje leent zich hier uitermate goed voor.

Nadat een ander gebouwtje de oude functie van opslag en kantine heeft overgenomen werd de koop op 6 juli gesloten. Direct hierop is gestart met de verbouw. Met de vakmanschap van ‘Van Gelder Bouw’ uit IJhorst en de hulp van familie en vrienden is het nu klaar om in gebruik genomen te worden.
‘De Wijker Hof’ is beschikbaar voor iedereen waarbij thuis opbaren niet wenselijk is. Het maakt niet uit of er een verzekering is, of waar deze is afgesloten. Het Huis van Afscheid is er voor iedereen.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De feestelijke opening is op 14 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur

Bent u verhinderd, dan kunt u voor bezichtiging een afspraak maken met Gerda Habes: 06 125 666 69