De Dorpsstraat in de Wijk staat een metamorfose te wachten. Niet alleen als de reconstructie van de doorgaande weg komend jaar wordt aangepakt, ook door de nieuwbouw van Modewereld Van de Belt. Het bedrijf breidt uit en verdubbelt het winkeloppervlak. Bovendien komen er op de eerste en tweede verdieping acht appartementen.




Naast 1730 vierkante meter winkeloppervlak, worden ook kantoorruimte, magazijnruimte, magazijnruimte voor online winkelen en een outletstore gerealiseerd. Van de acht appartementen kijken er vier uit op de Dorpsstraat. De overige vier bieden uitzicht op de Professor Blinkweg. Met de realisatie van de appartementen boven de uitbreiding wordt de levendigheid in het dorp ook buiten winkeltijden vergroot, zo is de gedachte.

In tegenstelling tot het huidige pand, met een eenduidige architectuur, is volgens architect B+O uit Meppel nu gekozen voor architectuur met een duidelijke verkaveling en een individuele geveluitstraling. ‘Hierdoor sluit de uitbreiding aan bij de karakteristieke lintbebouwing, die de Dorpsstraat door de eeuwen heen een eigen identiteit heeft gegeven’, aldus de architect.

Metamorfose
De Dorpsstraat van de Wijk heeft het afgelopen decennium een aantal herinrichtingen ondergaan. Zo maakte ongeveer tien jaar geleden de interieurwinkel plaats voor het huidige Modewereld van de Belt en kreeg het pand zowel vanbinnen als buiten een grote metamorfose. Hiermee kwam een stroom aan bezoekers op gang en verlevendigde het dorp. Vorig jaar verhuisde supermarkt Coop naar een nieuw pand naast de Wieker Meule en werd om deze reden het aantal parkeerplaatsen uitgebreid.

Dit bevorderde de doorstroom in de Dorpsstraat en gaf het winkelend publiek meer ademruimte. Door de verhuizing van de supermarkt kwam het pand aan de Dorpsstraat, dat grenst aan Modewereld van de Belt, vrij. B+O Architecten heeft het ontwerp voor de uitbreiding gemaakt. Daarnaast begeleidt B+O het gehele proces van initiatief tot en met oplevering. Naar verwachting wordt de vernieuwde winkel van Modewereld van de Belt in het najaar van 2018 geopend. Eerder heeft B+O het huidige pand van Modewereld van de Belt ontworpen.

Tweede stuk
Jeanette van de Belt is sinds 1998 eigenaar van Modewereld, vanaf het moment dat haar ouders met de meubelzaak naar Rogat gingen.

Begonnen werd met 2.500 vierkante meter met vooral dames-, heren- en kinderkleding. In 2007 kwam het tweede stuk erbij. Van de Belt was al eigenaar van een deel van de supermarkt en kocht de rest erbij. Het waren eigenlijk tien pandjes die aan elkaar gebreid waren. Volgens Van de Belt komt er nu een mooi pand met een klassieke knipoog, geen moderne toestanden. bron: Artizzl Media/Peter Nefkens