Een collectie van ca. 140 olieverfschilderijen is tijdens de Najaar Expositie 2017 van Kunsthandel De Wiek te zien in de deel van de boerderij aan de Stapelerweg in De Wijk.

Het thema dit jaar is ‘Geschilderd Water’. Het onderwerp is ruim genomen met zeegezichten, havens, schepen, sloten, rivieren, plassen en meren. De schilderijen dateren uit de jaren 1830-1980 waardoor diverse periodes uit de schilderkunst zijn vertegenwoordigd, zoals de romantiek, het vroege impressionisme van de Haagse School en het kleurrijker neo-impressionisme. Er zijn ca. 30 nog niet eerder geëxposeerde werken. De schilderijen zijn gemaakt door kleine maar bekende meesters, zoals b.v. Simon Maris Wszn., Willem C. Rip, Evert Pieters, David Schulman, W.G.F. Jansen, Evert Moll, A.J. Zwart, A.P. Schotel, Jan Korthals, Toon Kelder e.v.a.

Ook is weer een plekje ingeruimd voor een kleine foto-expositie met werk van Eric Veth met eveneens als thema ‘Water’.

Schilderijen Boerderij De Wiek wordt gerund door Eric en Frauke Veth en is sinds 1990 gevestigd aan de Stapelerweg in het Drentse plaatsje De Wijk, gelegen aan het prachtige Reestdal. Ook de omgeving is zeker het aanzien waard. Er zijn diverse wandel- en fiets routes uitgezet.

Bezoekers zijn welkom op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 1, 2, 3 en 8, 9, 10 december van 11.00 – 17.00 uur. Andere dagen en tijden na afspraak. Gratis toegang. Parkeren op eigen terrein. www.schilderijendewiek.nl – info@schilderijendewiek.nl – 0528-391685.