Was er deze zomer al een aantal keren Boerendrokte bij de Karstenhoeve, dit jaar gaat de familie Karsten kerken bij de hervormde Kerk Blijdenstein tijdens het kerstrondje in Ruinerwold op 9 en 10 december.

De Karstenhoeve was tijdens Boerendrokte geheel in de jaren 20 stijl van de vorige eeuw gehuld. Er werd gewerkt op de boerderij door de meiden en knechten en de familie bewoonde als vanouds het voorhuis. Mevrouw Karsten gaf hierbij blijk haar mannetje wel te staan en de boerderij met strakke hand te besturen. Ook grootvader en opoe Karsten die inwonend zijn, hebben nog steeds een stem in het kapittel. Dat dit wel eens wat wrijving geeft, laat zich raden. Ook kwam de dominee van de Hervormde Kerk op bezoek. Hij drukte de familie op het hart toch met wat meer regelmaat zijn kerk te bezoeken. Na wat gesoebat over wat meer aardse zaken, geeft de familie Karsten hieraan graag gehoor tijdens het Kerstrondje.

Zowel zaterdag als zondag om half 3 ‘s middags is er een korte dienst in de kerk waarin dominee Kloosterziel voorgaat. De familie Karsten zullen deze dienst, die op ouderwetse manier gevierd wordt, bijwonen. Natuurlijk zijn ook mensen uit de 21ste eeuw hierbij van harte welkom.