Beeldenatelier Wildschutserve presenteert binnenkort werk van twee noordelijke kunstenaars. Grietje Postma toont prachtige kleurenhoutsnedes van landschappen en natuur. Anke Slooff – bekend van haar Groninger havengezichten – toont ditmaal ook ‘tuinportretten’, uitgevoerd in houtskool, olieverf en zeefdruk. Het werk van beide dames wordt afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman. Vanaf 10 november tot en met 3 december bent u op vrijdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom op Wildschutserve, Stapelerweg 29, 7957 NA De Stapel (bij de Wijk). Informatie: www.wildschutserve.nl.
Grietje Postma en Anke Slooff studeerden samen aan de Academie Minerva in Groningen. Na hun afstuderen gingen zij ieder hun eigen weg. Grietje ontwikkelde en verfijnde haar beheersing van het maken van houtsnedes volgens de reductietechniek. Dit is een techniek waarbij de beoogde prent in stappen (drukgangen) wordt gedrukt; iedere kleur vergt een nieuwe drukgang. Gaandeweg wordt steeds meer hout uit de plaat weggesneden tot alle kleuren zijn gedrukt en de afbeelding compleet. Dit ingewikkelde proces leidt tot prachtige prenten die een verstilde harmonische sfeer ademen. De houtsnedes van Grietje zijn inmiddels geliefd bij een groot publiek.

Anke werd vooral bekend vanwege haar gedetailleerd uitgewerkte zeefdrukken van schepen in de Groninger havens. Kleurrijk werk dat soms meer dan 20 drukgangen nodig heeft om alle details en kleurnuances op papier te krijgen. Na een succesvolle expositie enkele jaren geleden keert zij nu terug in Wildschutserve met recent werk: niet alleen van de bruine vloot langs de kades, maar ook – heel wat anders – met een serie ‘tuinportetten’.

De bronzen beelden van de hand van Bert Denneman zijn geïnspireerd op de natuur en de eeuwenlange historie van Wildschutserve als welvarend veehouderijbedrijf. Ze vormen een mooie aanvulling op het werk van Grietje Postma en Anke Slooff.

Hoewel de dames samen afstudeerden, hebben Anke en Grietje nog niet eerder samen hun grafisch werk geëxposeerd. Na bijna 30 jaar gaat dat er nu dus toch van komen: het beloofd een bijzondere expositie te worden op Wildschutserve! U bent van harte uitgenodigd. De kachel brandt, de toegang is gratis, de koffie ook.