Afgelopen week was het museum van de peuterspeelzaal Postweg op woensdag, donderdag en vrijdag geopend. Elke groep had zijn eigen museum gemaakt. Zes weken lang hebben de peuters gewerkt met het thema ‘Kunstige Herfst’. Alle werkjes die ze gemaakt hebben kwamen in het museum.

Ook in de groep hadden de kinderen de hele periode een klein museum van allerlei herfstspullen staan. Ze hebben in deze periode van alles geleerd over de Herfst, dus dat de bladeren van de bomen vallen, maar ook andere herfstspullen. Dat hebben ze in de eerste week zelf kunnen zien. Toen hebben we een boswandeling gemaakt en heel veel materiaal gevonden. Met deze materialen hebben de kinderen kunst gemaakt, onder andere een doorzichtig kunstwerk en een muziekflesje. Ook hebben we spinnen gemaakt en herfstbomen. Als echte kunstenaars hebben we geprobeerd een appel na te schilderen, wat heel goed is gelukt. Want ook over Kunst hebben we veel geleerd. En waar kun je kunst vinden? Juist, in een museum. Ook hebben we gewerkt aan een mooie lampion passend in het thema. Bedoeld voor Sint Maarten.

Alle ouders en andere belangstellenden konden afgelopen week het museum bezoeken. De opening werd verzorgt door de kinderen zelf. De ouders werden verwelkomd door een echt muziekconcert van de kinderen. Daarna mochten de kinderen het lintje door knippen, zodat het museum echt open was. Ze hadden allemaal een toegangskaartje voor hun ouders, want zonder kaartje kun je niet naar binnen. Samen konden ze alle kunstwerken bekijken. Ook konden ze tekenen op de zandtekentafel en mochten de ouders proberen of ze ook met verf konden toveren, net als de kinderen dat hadden gedaan. Het was een groot succes en er zijn veel bezoekers geweest!