Zwemvereniging de Reestduikers is opgericht in 1970 en onder de bezielende leiding van de op 26-11-2016 overleden “ Badmeester “ Henk Witvoet zijn er door de wedstrijdploeg diverse grote en kleine successen geboekt.<


In de 47 jaar van hun bestaan jaar hebben hele generaties kinderen op zaterdagochtend het zwemmen geleerd in Bad Hesselingen eerst van Henk Witvoet, later Jacob de Haan en in de laatste jaren door Karin Habes. De wedstrijdploeg is gedurende dezelfde 47 jaar 2x in de week bijeengekomen om te trainen op alle disciplines en er waren meerdere wedstrijden waar de Reestduikers hun krachten konden meten met leden van andere verenigingen en konden proberen om hun persoonlijke records aan te scherpen. Onlangs werd door de Reestduikers in zwembad de Dolfijn in Hoogeveen de laatste door hen georganiseerde wedstrijd gezwommen onder leiding van coach Geert Blauw zijn bij deze gelegenheid nog prachtige medailles in de wacht gesleept. Ook is jarenlang met groot succes de jaarlijkse zwemvierdaagse in zwembad de Slenken georganiseerd.

In 2010 is nog groots het 40 jarig bestaan gevierd met een feestelijk Reünie Barbecue feest waarbij door de massaal gekomen oud leden vele herinneringen werden opgehaald en een speciaal uitgegeven jubileum krant. Tot een viering van het 50 jarig bestaan zal het helaas niet meer komen, na een aantal extra ingelaste vergaderingen waarbij naarstig werd gezocht naar oplossingen voor financieel en organisatorische problemen is met pijn in het hart de beslissing genomen om de club op te heffen. Afgelopen zaterdag was er voor de leerlingen, leden en ouders de gelegenheid om samen vrij te zwemmen en aanstaande woensdag is de allerlaatste training in Bad Hesselingen.

De Reestduikers willen graag iedereen bedanken die in al deze jaren hebben geholpen en de club een warm hart toegedragen hebben: sponsoren, bestuursleden, leden en ouders.