We hadden in Ruinerwold al een Kerstrondje, sinds zaterdag is er nu ook een Sint Rondje. Speciaal voor kinderen, één dag en het rondje voerde langs verschillende ondernemers en andere locaties.

Er kwamen deze middag liefst 75 kinderen opdagen met een lege broodtrommel. Deze was om vier uur rijkelijk gevuld, behalve bij de jeugd die onderweg al aan het snoepen sloeg. De mensen van speeltuinvereniging De Woldklimmers keken tevreden terug op dit nieuwe initiatief.

Bij de Coop stonden zaterdag om 13.00 uur niet alleen aardig wat zwarte Pieten klaar om het rondje te begeleiden, maar ook tante Ko was er. Deze tante is in het dorp bekend van de sinterklaasfilmpjes op Facebook. Bij de Coop kreeg de jeugd pepernotendeeg, waar ze zelfstandig of met wat hulp bolletjes van moesten kneden. Deze gingen de oven in nadat de kinderen naar het volgende station liepen, aan het eind van de rit konden de baksels opgehaald (en opgegeten ) worden. Bij het Fruithuis hoefden de deelnemers alleen maar een liedje te zingen en bij de manege van de Woldruiters werd een parcours afgelegd met een stokpaard tussen de benen. Daarna volgden activiteiten bij voetbalvereniging Ruinerwold, Opoe’s Erfenis, gymnastiekvereniging TOVOS en de Karstenhoeve. Elke locatie leverde een stempel op de kaart op, wie de kaart vol had, kon ook nog eens rekenen op een traktatie.

Bij de Karstenhoeve was deze middag overigens ook het aloude Sunterklaoslott’n aan de gang, waar jong en oud mee kon doen aan spelletjes.
Bron: MC/Peter Nefkens.