De kerk van IJhorst zat gezellig vol bij het concert dat de mannen van Wijker Kunst zaterdagavond organiseerden, samen met mannenkoren uit Meppel, Ruinen en Emmen. Elk koor zong ongeveer vijf nummers uit het eigen repertoire, waarbij erop was gelet dat er geen doublures voorkwamen.

Klapstuk van het programma was wel dat alle koren gezamenlijk het lied “der Hammerschmied” zongen, o.l.v. Bert Lammers en begeleid door Joke Venhuizen op de piano en Mannes Hofsink op het orgel. Vlak voor de pauze werd er ook even niet gezongen: de 18-jarige violiste Marilin Jonkman uit Zuidwolde oogste een daverend applaus na het spelen, samen met pianist Gerrit Jan Rutgers, van een presto van Vivaldi e de M’editations uit Tha”is van Massenet. De algehele presentatie werd verzorgd door Jan Steenbergen, voorzitter van Wijker Kunst.