Gisteren zondagavond 26 november rond 19.00 uur troffen we een verdacht persoon aan nabij ons huis aan de J.L Nijsinghweg in De Wijk. De man droeg donkere (werk) kleding en was op een Mountainbike. Zijn gezicht was bedekt met een muts en sjaal. Hij had een soort van mijnwerkerslamp op zijn voorhoofd. Bij ons huis was op dat moment niemand thuis. (en dat was waarschijnlijk te zien!)

Daarom had het huis vermoedelijk zijn interesse! Ook omdat onze (nieuwe) buren aan het klussen zijn en beetje lawaai maken (Wat totaal geen probleem is!) zou je dus ongemerkt kunnen inbreken als je dat wilt?? Wij (uw webmaster en zijn familieleden) kwamen toevallig net aanrijden met de auto. De man schrok en ging er als een haas vandoor zodra hij ons zag. Wij vonden het zeer verdacht en zijn achter hem aangereden om te kijken waar hij naar toe zou gaan.

De man ging steeds sneller fietsen en keek voortdurend achterom, om te zien of hij nog werd gevolgd. Via de Tillemaweg ging hij linksaf richting Koekange. Op een gegeven moment reden we met onze auto naast hem op het fietspad/viaduct. Mijn zoon deed het raam open om te kijken wie of wat het was. Hij keek ook onze kant op. Maar door de lamp op zijn voorhoofd, die ons verblindde konden we niets van zijn gezicht zien. Hij vluchtte via het viaduct bij brandweerpost Noordwijk (De Wijk/Koekange) het fietspad op richting Hoogeveen. Wij bleven nog even boven op het viaduct staan om te kijken wat de man zou gaan doen. Hij stond daar stil en keek onze kant op. Uiteindelijk was het voor ons wel duidelijk dat dit niet in de haak was, en zijn we weg gegaan. We hebben een melding van deze verdachte situatie gemaakt bij de Politie. Dus Wiekers, geef u ogen en oren goed de kost in deze donkere dagen.

Uw Webmaster staat trouwens nog steeds open voor een buurtpreventie Appgroep. Dus Wiekers denk er nog eens over na! Samen kunnen we elkaar sneller, en beter op de hoogte houden van verdachte situaties in ons dorp.