De ene pedicure komt, en de ander gaat. In dit geval is Sytske de Ruiter de vertrekkende persoon, en Carolijn Kwist (33) de nieuwe Medisch Pedicure in De Wijk, die met uitzondering van de oncologie patiënten het klantenbestand overneemt. We vroegen de dames naar het hoe en waarom.

Syskte: ‘Ik stop met Medisch Pedicurepraktijk de Ruiter in IJhorst omdat we gaan verhuizen naar ons huis in Nijverdal. Het is misschien wel bekend omdat mijn man Henk de Ruiter stopt als Dominee van de Protestantse gemeente IJhorst – de Wijk. En daarom gaan we de pastorie ook verlaten’. Carolijn woont als aanstormend Pedicure nog niet zo lang in De Wijk. ´Ik kom uit Zutphen, maar mijn vriend woont hier´. Via de dochter van Sytske kwamen beide dames in contact met elkaar. ‘Toen ik hoorde over de verhuizing, heb ik haar benaderd om te vragen of ik het klantenbestand kon overnemen. En zo is het balletje gaan rollen’. Sytske beaamt dit.

Van Top Tot Teen is een combinatie van een Pedicure salon en ambulant kapper. En is gevestigd aan de Julianaweg 9 in De Wijk. ‘Beter bekend als het adres waar eerder schoonheidssalon Ali Veenstra zat’. Niet geheel toevallig, want dat is ook nog eens haar schoonmoeder.

Ook mensen met diabetes en reuma kunnen behandeld worden. Carolijn is tevens gediplomeerd pedicure en is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet en ProCert. Van Top Tot Teen is op afspraak geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.30 uur, op dinsdagavond van 19.30 – 20.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 08.00 tot 12.00. Ze heeft zin in deze nieuwe uitdaging zo geeft ze aan. ´Het contact met de klanten, je eigen tijd indelen, geen dag, maar ook geen voet is hetzelfde en dat maakt het zo variabel´.

Ook Sytske (63) denkt nog niet aan stoppen. Per 1 december start ze een nieuwe praktijk in een Medisch Centrum in Nijverdal. ´Dat wilde ik ook graag. Voordeel daarvan is dat je direct contact hebt met de huisartsen´. Ze kijkt vooral terug op de goede samenwerking met andere pedicures uit de omgeving. Iets wat nooit gezien werd als concurrentie. ´Klanten die bij jou passen komen naar jou. Klanten die niet bij jou passen gaan naar een ander. Daar is ook niets mis mee!´.