Wilt u op tweede kerstdag even lekker een frisse neus halen? Kom dan genieten dan het mooie natuurgebied van het Reestdal. De VTRB / Tourist Info Het Reestdal organiseert op 26 december haar jaarlijkse kerstwandeling in en rondom de Wijk. Er kan gekozen worden tussen een korte route van ca. 6 km en een lange route van ca. 12 km.

De routes lopen door velden en bossen en ze gaan een stukje langs de Reest. Onderweg klinken de geluiden van midwinterhoorns over het gebied, die bespeeld worden door leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers. Bij de koek- en zopietent kan gepauzeerd worden om, rondom de vuurkorf, even op te warmen en de inwendige mens te versterken. Dit alles maakt de traditie van de kerstwandeling compleet.

De start van de wandeling is bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg 1a in De Wijk. Er kan gestart worden tussen 10.00 – 13.30 uur. Deelname kost € 3,00 voor volwassenen (inclusief consumptiebon te besteden in de kantine) en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Het deelnamebedrag kan gepind worden, bij de koek- en zopietent kan alleen contant betaald worden. .