Beste inwoners, er liggen nieuwbouwplannen klaar voor fase 4 van Dunningen. Veel inwoners van de Wijk weten hier helemaal niets vanaf. De direct omwonenden wel, maar daar is veel weerstand, wordt er onderscheid gemaakt en mensen tegen elkaar uitgespeeld. Politieke spelletjes ten koste van een constructieve samenwerking. Hieronder een korte opsomming. Bedoeld om de inwoners van de Wijk te informeren.

Januari 2017
Bewoners van de nieuwbouwwijk Dunningen III worden uitgenodigd voor een informatieavond over uitbreidingsplannen voor fase IV. Architectenbureau B&O en projectontwikkelaar RoodBlond verwachten een club enthousiaste mensen die zijn hun mooie plannen voor een uitbreiding kunnen laten zien. Maar de avond loopt totaal anders. Boze bewoners; beloftes van de gemeente dat er de komende 10 jaar geen nieuwbouw komt, blijken loze beloftes; vrij uitzicht weg; bomen waar uilen in broeden & wonen verdwijnen. De bewoners komen in opstand tegen de plannen.
De gemeente grijpt in en nodigt een deel van de bewoners uit om te komen praten. Zij krijgen inspraak. Plannen wijzigen, schadevergoeding wordt gegeven, maar voor slechts een deel van de bewoners van fase III. De rest van de bewoners wordt totaal niet geïnformeerd, laat staan dat er gevraagd wordt naar hun wensen of mening. Het is inmiddels ieder voor zich. En dat blijkt tijdens de 2e informatieavond.

December 2017
Een kleiner deel van de bestaande nieuwbouwwijk fase III wordt uitgenodigd voor een 2e informatieavond. En dit keer ontvangt ook een aantal bewoners van de Dorpsstraat een uitnodiging. Want wat blijkt, de bezwaren van een aantal bewoners heeft geleid tot een verschuiving. Geen blokken woningen tegenover de vrijstaande woningen. Dat is ongewenst. Dan schuiven we ze toch gewoon op richting de Dorpsstraat. Nog meer groen dat verdwijnt. Maar als we de belangrijkste ‘spelers’ van de Dorpsstraat dan een leuk aanbod doen, dan kunnen we dat er vast doorheen drukken verwacht de gemeente. Politieke spelletjes! Bewoners uit de nieuwbouwwijk worden tegen elkaar uitgespeeld en sommigen bewust niet geïnformeerd. In een nieuwbouwwijk waar nog niet iedereen elkaar goed kent, lukt dat nog. De gemeente, de architect en de projectontwikkelaar maken daar gebruik van. Bewoners van de Wijk: laten we samen optrekken en laten horen dat het hier absoluut niet mee eens zijn. Samen staan we sterk.

Met vriendelijke groet,

een verontruste inwoner van de Wijk
naam bij de redactie bekend