Wie een (thema) feest heeft, en op zoek is naar verkleedkleren of Gala kleding hoeft daarvoor het dorp niet meer uit. Vanaf 13 januari is De Vermomming geopend aan de Dorpsstraat 36 in De Wijk. Anja van der Laan en partner Erik Smit, woonachtig in Zuidwolde hebben alles in huis op het gebied van kledingverhuur. Compleet met bijbehorende accessoires.

Voor Anja is de verhuur van feestkleding niet geheel onbekend terrein. Eerder runde ze al een dergelijk bedrijf samen met een vriendin. Door omstandigheden moest ze dit van de hand doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en toen ze haar partner Erik verteld over plannen om nog een keer zoiets op te zetten, was ook hij gelijk enthousiast. In de zoektocht naar een geschikte locatie kwamen ze per toeval terecht bij Martin en Paulien Wolf. In een gedeelte waar voorheen het Wolvennest In De Wijk was gevestigd is nu De Vermomming neer gestreken. Anja: ‘Onder het motto wie niet waagt, wie niet wint zijn we van start gegaan’.

In de winkel hangen ruim vijfhonderd kostuums. Je kunt het zo gek niet opnoemen of het is aanwezig. Dit varieert van Carnaval, Rock’n Roll, Halloween, Flower Power, TV Figuren, Oktoberfest kleding, Dierenfiguren tot Cowboys en Indianen outfits. Maar ook Gala kleding zoals smokings zijn te huur. Anja: ‘We hebben ook de grote maten, want ik merkte dat daar weinig voor te vinden was. En desnoods naai ik deze kleding zelf, zeker als het vaker te verhuren is. Dan heb je gelijk een doel om iets te maken’. Zo is ze momenteel bezig om een Steampunk kostuum in elkaar te zetten. Een combinatie van fantasie en fictie. ‘Een leuke uitdaging’.

De vermomming richt zich op themafeesten, personeelsfeesten, carnaval, dorpsfeesten en andere evenementen waarbij men op zoek is naar speciale feestkleding. ‘We hebben ook behoorlijk wat Vintage kleding. Dus ook Toneelvereniging kunnen bij ons terecht’.

Iets huren hoeft helemaal niet duur te zijn. Hoeden en pruiken zijn te huur vanaf € 2,50. En de prijzen voor kostuums zijn vanaf € 17,50 voor een dag/weekend. De openingstijden zijn maandag, donderdag en vrijdag van 18.30 – 20.00 uur. ‘Maar als het druk is passen we ons daar naar aan. We hopen natuurlijk dat het gaat lopen. Wij hebben veel zin in deze nieuwe uitdaging’.