Grietje Westerbeek mag zich een jaar lang de beste ballenbakker van De Wijk noemen. De jury oordeelde zaterdag dat haar gehaktbal de beste was tijdens de gehaktballenwedstrijd in De Wijk. Maar liefst twaalf personen doken de keuken van de Havezate in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen. De deelnemers kregen allemaal 500 gram gehakt om daar in een uur tijd vier gehaktballen van te maken.

Luuk Jan Boverhof, de winnaar van vorig jaar moest zijn titel opgeven. Zijn gehaktbal bleek goed te zijn voor een derde plaats. Hans Peter Sloots die dit jaar voor de eerste keer present legde beslag op de tweede plaatst. Sloots had de afgelopen week thuis nog in de keuken gestaan om aan de receptuur te schaven zo gaf hij na afloop toe. Grietje Westerbeek mocht na afloop de gouden braadpan in ontvangst nemen van Juryvoorzitter Ronnie Kolk. Het spektakel in de keuken was voor de bezoekers live te volgen op een groot scherm in de foyer van de Haveazater. Presentator Gerdo Kleine voorzag het geheel van commentaar en interviewde de deelnemers. En Dj Bens draaide muziek vanaf Vinyl.