Voorzitter Bert Flik had donderdag 15 maart een kleine verrassing voor de leden van Kunst naar Kracht. Tijdens de opening van jaarvergadering memoreerde hij aan het feit dat het zangkoor vijftig jaar geleden is opgericht. Alle leden ontvingen daarom een mooie pen met inscriptie.

Kunst naar Kracht werd in 1968 opgericht. Een exacte datum is niet meer te achterhalen. Het ouderenkoor onder leiding van dirigente Hennie Dijkstra telt momenteel 28 leden. Flik: ‘Het is gewoon een gezellig koor, plezier staat bij ons voorop’. Elke donderdagmorgen om half tien komen de leden bijeen in Ontmoetingscentrum De Havezate in De Wijk. Om daar te repeteren, en na afloop samen een drankje te drinken.

Net als elk koor heeft Kunst naar Kracht ook te maken met veroudering. Flik: ‘Er is helaas weinig aanwas van nieuwe leden. Elk koor heeft daar mee te maken. Het jongste lid bij ons is 58 en het oudste 92 jaar. Door het opheffen van een koor uit Koekange, enkele jaren geleden hebben we er gelukkig nog wat leden bijgekregen’. Of er in het jubileumjaar nog een speciaal concert komt is nog niet bekend. ‘We hebben daar wel ideeën over, misschien in de Kerk in IJhorst. Maar uit financieel oogpunt moeten we kijken of dat haalbaar is’. Om het vijftig jaar te vieren stond er voor de leden een heerlijke koffietafel klaar.