Aan de Muldersweg in Staphorst groeide Quiltpalace en De Wolmand uit haar jasje. Het was voor eigenaresse Gerda Stegeman aanleiding om op zoek te gaan naar een locatie met meer mogelijkheden. Deze vond ze aan het Burg Veenhovenplein 1B in De Wijk. Hier is de luxe handwerkwinkel sinds 28 februari gevestigd.

Sinds 2004 is Stegeman de trotse eigenaresse van Quiltpalace. En enkele jaren later nam ze breiwinkel De Wolmand over. Dit is samengevoegd tot een luxe handwerkwinkel. ‘We begonnen in Staphorst met een kleine collectie quiltstoffen en benodigdheden en we groeiden en groeiden’. Het assortiment is heel uitgebreid dit varieert van handwerkartikelen, patchwork, breiwol en alles om te haken. Ook naaimachines worden er tegenwoordig verkocht. ‘Van een aantal merken zijn we dealer geworden’. Daarnaast wordt de kelder onder de winkel benut om workshops en cursussen gegeven. ‘Het loopt goed’ zo constateert ze. ‘De klanten komen overal vandaan. Binnenkort komt er zelfs een cursist uit Limburg’. Voor Stegeman en haar team zijn er nog volop uitdagingen. ‘Er is nog veel te leren. Daarom volgen we zelfs ook nog steeds cursussen en workshops in binnen en buitenland’.

Het zijn niet alleen ouderen die breien en haken bemerkt ze. ‘We merken ook dat de jongere generatie behoorlijk actief is. Het mag weer. Je ziet het als ze bijvoorbeeld zelf kinderen krijgen, dat ze zelf iets gaan haken of breien’.

Stegeman is zelf fervent quiltster en breister en houdt zich bezig met zoveel mogelijk vormen van handwerken. Haar motto is: ‘Kwaliteit boven alles’. Dat geldt zowel voor de stoffen en garens die worden aangeboden, als voor de cursussen. Kritiek, zowel positief als negatief wordt altijd op prijs gesteld.

Via de eigen facebookpagina worden tips, ervaringen en nieuwtjes uitgewisseld. En via de webshop zijn de handwerkartikelen te koop. ‘Dat loopt goed, maar we bemerken toch wel dat veel mensen liever naar de winkel komen om de collectie te bekijken, te voelen en om geholpen te worden’.

De openingstijden van Quiltpalace en De Wolmand zijn: Woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. En Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.quiltpalace.nl