Zouden die vijftien man die op 28 april 1898 de muziekvereniging Apollo hebben opgericht, ooit hebben kunnen bedenken dat 120 jaar later het kleine korps van toen, nog steeds springlevend is en sinds 1958 het predicaat Koninklijk heeft gekregen. Met deze vraag opende voorzitter Lambert Vos zaterdagavond het jubileum voorjaarsconcert van de Koninklijke muziekvereniging Apollo in de sporthal te De Wijk waaraan afwisselend alle geledingen van de vereniging mee werkten. Foto: Hilde Schreur

Het Harmonieorkest onder leiding van Lute Hoekstra opende deze muzikale avond met de Top 2000 medley. Uiteraard met de overbekende openingstune van de Top 2000 uit de Ouverture ‘Tommy’ van The Who. Thriller van Michael Jackson, the Bohemian Rhapsody van Queen, Zwart-wit van de Frank Boeijen Groep en tot slot het wereldberoemde Radar Love van de Nederlandse band de Golden Earring. Het Harmonie-orkest speelde vervolgens een kleine selectie van de bekendste nummers van Phil Collins.

De blokfluitgroep onder leiding van Ilona Slomp brachten passend in het thema Top 2000 een ode aan de Spice Girls. Het Slagwerkensemble onder leiding van Erik Zweers speelde medleys van nummers van Michael Jackson, bekend als The King of Pop en Marco Borsato. Ook het jeugdorkest onder leiding van Ilona Slomp brachten nummers uit de Top 2000 over de bühne met o.a. I want to break free van Freddy Mercury. Na de pauze werd het talrijke publiek door het harmonieorkest getrakteerd op nummers als Mac Arthur Park, Georgia (met sublieme sax solo van Arno Jansen), Hotel California , Udo Jurgens en het stevige rockwerk van Deep Purple.

Het slagwerkensemble bracht met veel enthousiasme een medley van Toto en het zeer bekende Music van John Miles. Het jeugdorkest speelde o.a. Conquest of Paradise en Eve of the tiger.
Tijdens dit concert werden de jubilarissen Jannie van der Weide, Carina Veenstra, Ilona Slomp en Henja Keur allen voor 25 jaar en Mark van Braam voor 40 jaar lidmaatschap in het zonnetje gezet.
Van de Vriendenkring van Apollo was een cheque ontvangen waardoor de aanschaf van een nieuwe basmarimba financieel mogelijk was gemaakt.