Sinds 5 jaar organiseert een groep kunstenaars uit het Reestdal in het voorjaar ‘Ateliers in Bedrijf’. De kunstenaars zijn aan het werk en geven uitleg over de gebruikte technieken. Dit jaar kun je ook zelf een kunstwerk maken! Ateliers in Bedrijf is te bezoeken van 13 t/m 29 april op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl.

Nieuwe locatie: Reestdal-tuinreservaat
Alle deelnemende kunstenaars wonen en werken in het Reestdal en laten zich veelal inspireren door natuur, landschap en cultuurhistorie. De kunstenaars tonen zeer gevarieerd werk. Deelnemende kunstenaars/locaties in 2018 zijn: Hofstede Duet van Han van Hagen (etsen) en Lia van Rhijn (keramiek), Beeldenatelier Wildschutserve van Bert Denneman (brons) en Olga de Lange (steen), De Schuur van Maarten ’t Hart (tekeningen en olieverven) en Annelies ’t Hart (potloodtekeningen). Nieuwe locatie dit jaar is het Reestdal Tuinreservaat met het atelier van Irene Brave aan de Bloemberg. U treft hier, naast aquarellen en schilderijen geïnspireerd op de natuur van het Reestdal, ook prachtige natuur-rijke tuinen.
Op twee locaties is dit jaar ook werk van gastexposanten te zien: de Nijmeegse kunstenares Clim van Swelm exposeert op Wildschutserve en – uit het Reestdal – Piet Eggen bij Hofstede Duet: beiden tonen olieverfschilderijen. Let op: De Schuur is op zondag gesloten en het Tuinreservaat/atelier van Irene Brave is op vrijdag gesloten.

Maak je eigen kunstwerk
Met klei boetseren is fascinerend. Wie niet bang is voor vieze handen krijgt van Lia van Rhijn de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding zelf een kunstwerk te boetseren. Dat kan dan in de eerste twee weekenden. In het laatste weekend stookt zij de objecten in de Raku-oven. En iedereen kan daarbij zijn. Wie durft?

Genieten van het Reestdal
De afstand tussen de ateliers is ongeveer 15 km. Dus onderweg of als u onverhoopt even wat anders wilt dan kunst,dan kunt u fietsend of wandelend het prachtige Reestdal verkennen. Informatie over de natuur en historie van het Reestdal vindt u in bezoekers-centrum De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest en informatiecentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap in De Stapel. Beide centra zijn ondergebracht in oude traditionele boerderijen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl. Hier kun je ook de uitgebreide folder en de kaart met locaties downloaden.