De inloopavond herinrichting over de Dorpsstraat in de Wijk is woensdagavond 25 april druk bezocht. Na de voorbereiding in 2017 met de projectgroep bestaande uit ondernemers en inwoners van het dorp en medewerkers van de gemeente, start binnenkort het traject voor de ‘nieuwe’ Dorpsstraat.

Uitvoering
De eerste werkzaamheden, de kap van de minder vitale bomen, zijn uitgevoerd en nu gaan de nutsbedrijven meerdere kabels en leidingen vervangen en verleggen. Ook de trottoirbanden zijn al weg gehaald. De aanleg van het nieuwe wegdek met een hemelwaterriool start in mei.

Bewoners en ondernemers werden geïnformeerd over de omleidingsroutes en fasering. Ook de aannemer die het werk uit gaat voeren, was aanwezig. De herinrichting van de Dorpsstraat wordt uitgevoerd vanaf het Veenhovenplein tot aan Ontmoetingscentrum De Havezate. Als alles volgens planning verloopt, dan is de ‘nieuwe’ Dorpsstraat eind 2018 in volle glorie voor iedereen te bewonderen.

Herinrichting Dorpsstraat
De herinrichting in het kader van het centrumplan de Wijk is een invulling van de doelstelling: “een toekomstig de Wijk waar het goed wonen, winkelen en ondernemen is en waarin de Wijk aantrekkelijk is voor bezoeker en inwoner.”