Vanmorgen werden er zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Met de uitreiking worden vijf inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau en één persoon Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Roger de Groot reikte de onderscheidingen uit aan Klaas Rooze en Jan Oosterhuis uit Ruinerwold, Jan Zegeren uit Ruinen, Laurensius Hazen uit Zuidwolde en Lambert Vos en Jan Talen uit De Wijk. Dit gebeurde onder toeziend oog van vele aanwezigen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Jan Talen en Lambert Vos uit De Wijk zijn Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde op 26 april door burgemeester de Groot in het gemeentehuis in Zuidwolde. Beide heren hebben zich maatschappelijk verdienstelijk gemaakt.

Jan Talen is vanaf 1955 betrokken bij Voetbalvereniging Wacker. En voetbalde zelf ook verdienstelijk. Daarnaast was hij lid van het bestuur en rapporteur en consul voor de KNVB. Van 1990 tot 2016 was hij ook onderhoudsmedewerker bij zwembad De Slenken. Vanaf 2017 stond hij bestuur van Stichting De Slenken met raad en daad terzijde. Jan staat bekend als een rustige man die ongemerkt veel werk verzet. En wordt een supervrijwilliger genoemd omdat hij ook in de avonduren en in de weekenden klaar staat. Altijd stipt en trouw.

Lambert Vos is vanaf 1988 bestuurslid van de Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Daarvoor en nog steeds was/is hij actief als muzikant bij deze vereniging. Hij werd penningmeester en later voorzitter van de jubileumcommissie voor het 100-jarig bestaan in 1998. Sinds 2007 is hij voorzitter. En van 2002 tot 2011 was hij voorzitter van Stichting De Wieker Meule. Mede dankzij hem zijn subsidies binnengehaald en is het gelukt een tweede maalsteen in de molen te plaatsen. Van 2003 tot 2010 lid Medezeggenschapsraad en Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Scholengemeenschap Stad en Esch Meppel. En vanaf 2012 tot heden Lid van de Raad van Advies/Klankbordgroep Zorgcampus Noorderboog/RegioCampus. Lambert word geschetst als bereid tot goed overleg en gedegen.