Camping De Havixhorst, gelegen in het schitterende Reestdal tussen de Wijk en Meppel, is per 1 april overgenomen door Martin Severein. Martin is gedurende de periode 2009 tot en met 2016 beheerder geweest en heeft om moverende redenen de camping in eigen beheer genomen.

De camping profileert zich als ‘hondvriendelijk’. Dat is niet zo bijzonder omdat Martin al jaren actief is als hondentrainer. Sinds 2009 exploiteert hij zijn Speurhondenschool Havixhorst met wekelijks 14 cursisten. Daarnaast geeft hij enkele keren per jaar les in Spanje. Op dit moment heeft hij de beschikking over ongeveer 5000 hectare aan speurgebied in de nabijheid van de camping. Dit speuren met honden heet ‘praktijkspeuren’, oftewel het zoeken naar vermiste personen.

In 2013 is zijn hond Foppe Nederlands Kampioen Behendigheid FHN alle klassen geworden. Heel verrassend is het dus niet: op de camping is onder andere een behendigheidsbaan aanwezig.

Dit seizoen wordt bijzonder aangezien de bekende Ron Wisman met zijn New Foundlanders een seizoenplaats heeft besproken en het is de bedoeling dat Ron demo’s en cursussen ‘Waterwerk’ gaat geven. De camping beschikt over een groot meer met altijd schoon water. Dit komt door de aanwezigheid van vijf natuurlijke wellen.

Aan de overkant van het meer is nu zo’n 8000 vierkante meter losloopgebied gerealiseerd, waar de honden los kunnen lopen. Om het kampeermiddel kunnen de gasten een ‘weitje’ maken, zodat daar de hond(en) ook los kunnen, op de camping zelf dienen ze uiteraard aangelijnd zijn.

De gasten kunnen een cursus Gedrag & Gehoorzaamheid, Behendigheid en Vlakte-en Praktijkspeuren volgen.

Het is de bedoeling om komend seizoen diverse activiteiten te gaan organiseren, waaronder een mini-triatlon voor honden en de zogenoemde ‘Jack Russel-race’ voor alle rassen.
Iedere avond wordt er door een instructeur groepsles gegeven in gehoorzaamheid en in het kader van ‘iedere hond kan speuren’ kan men een wekelijks arrangement boeken.

Meer informatie is te vinden op www.campingdehavixhorst.nl en op de Facebookpagina: Speurhondenschoolhavixhorst. Martin is ook telefonisch te bereiken via 06-27292700