Cas, Teun, Edwin en Eugene gaan op 7 juni de Alpe d’Huzes beklimmen en hun bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Ze doen dit ieder met hun eigen motivatie in het team ‘De Drentse mannen met de Hamer.’

Cas (13 jaar) was acht jaar toen zijn vader, na twee keer kanker te hebben gehad, op 48 jarige leeftijd overleed. Zijn zus heeft destijds met haar klas een actie gehouden om geld in te zamelen voor het KWF. Cas heeft toen besloten dat hij dat ook wilde, geld inzamelen voor het KWF om voor zijn gevoel wat te kunnen betekenen in de strijd tegen kanker. Twee jaar geleden is opa, die erg belangrijk was voor hem en altijd enorm betrokken is geweest bij ons gezin, na een ziekbed van anderhalf jaar overleden aan de gevolgen van kanker. De motivatie werd door deze gebeurtenis alleen maar groter.

Inmiddels is ons gezin uitgebreid met Edwin, de stiefvader van Cas. Zijn moeder heeft borstkanker gehad en gelukkig gaat het met haar nu goed. Samen zijn zij, na het kijken naar de Tour de France in een vakantie, gaan wegwielrennen en hebben daar hun passie in gevonden. De Alpe d’Huzes werd een doel om geld in te gaan zamelen. Dit kreeg meer vorm toen Cas zijn vriend Teun (13 jaar) over de plannen vertelde en zij samen enthousiast werden. Teun is fervent wielrenner (vooral in de bergen) en doet dit in de zomervakanties graag met zijn vader Eugene. Teun zijn vader, oma en opa hebben kanker gehad en met hen gaat het gelukkig goed. Als de ziekte toeslaat tekent de kwetsbaarheid van het leven zich af en wordt deze ervaring voor altijd opgeslagen. Voor Teun en zijn vader is het bijzonder fijn om een actieve bijdrage te leveren, stil te staan bij de ziekte en bij te dragen aan de genezing voor wie dit nodig heeft.
Wil je het team ‘De Drentse Mannen met de Hamer’ ook steunen in hun strijd tegen kanker? https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/dedrentsemannenmetdehamer