De Wijker fietst in Indonesië

Filip Visser gaat in oktober 2018 een 120 kilometer lang MTB parcours in Indonesië fietsen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Filip is deel van een groep van ruim vijftig mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor € 10.000 te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

“Ik vind het geweldig dat ik mij met zo veel lopers en fietsers mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Indonesië. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de Muskathlon een hele uitdaging. Maar ik ben er al hard voor aan het trainen. Alle deelnemers laten zich voor € 10.000 sponsoren. Samen gaan wij voor een opbrengst van € 500.000 euro. Daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby’s helpen. Dat zou toch geweldig zijn?” Aldus de 41-jarige mountainbiker.
Sponsordoel
Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Indonesië. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

Acties
Filip Visser heeft via zijn website www.filipvisser.nl verschillende acties uitgezet. Zo kan men rechtstreeks een bedrag doneren of een kind sponsoren. Ook worden er verschillende leuke, al dan niet seizoensgebonden producten verkocht.