De Vrouwen van Nu De Wijk hebben weer twintig dekens gehaakt voor het wereldrecord dekens haken. In totaal komt het aantal daarmee op vijfenvijftig dekens gehaakt in dertien maanden vertelt Voorzitter Janny Flik. Deze zijn met plezier gehaakt en aan elkaar gezet door de vijfendertig leden. Elke dinsdagochtend werd er gehaakt in Dunninghe.

En de dames gaan gewoon door en blijven dit ook na het project gewoon doen. ‘Want het is echt heel gezellig’. Zeggen ze zelf. Doel is het haken van tienduizend dekens, die samen de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld vormen. Daarvoor hebben Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries het initiatief genomen. Doel is om zo een vermelding in het Guinness Book of Records te krijgen. Maar nog veel belangrijker zijn de verbindingen die gelegd worden door het haken. De Vrouwen van Nu vonden dit zo’n mooi initiatief dat ze ook meedoen. Flik: ‘Het project komt daarmee ten einde. Maar blijven haken. Want haken geeft ontspanning. We kunnen nog wol gebruiken. Dus wie nog wat heeft liggen en ons wil sponsoren dan ontvangen we dit graag’.

Het record van tienduizend dekens is op dit moment al gehaald aldus Monique van der Hoek die dekens persoonlijk kwam ophalen bij de dames. Op 14 en 15 Juli 2018 ligt de grootste gehaakte deken van de Wereld in Park Vijversburg in Tytsjerk (Fr).