De 2e Motoravondvierdaagse is inmiddels een feit en we kijken terug op een zeer gezellig en goed bezocht evenement. Het exacte aantal deelnemers is nog niet boven water maar gemiddeld lag het per avond rond de 60! Ondanks het wat mindere weer op donderdag waren er bij de MC de Gasschoeve ook nog tegen de 50 deelnemers.

Motoravondvierdaagse t.b.v. ‘ALS – Glazen Huis Gramsbergen’ 12/13/14/15 juni 2018
Georganiseerd door MC De Antrappers uit De Wijk.
Deelnemende Motorclubs:
• De Gasschoeve Hardenberg
• Mac van Dedem Balkbrug
• MTC Route ‘66 Ommen
• MC de Antrappers De Wijk

Iedereen die je sprak was positief en het initiatief wordt zeer gewaardeerd, ook mensen die niet meereden en als publiek aanwezig waren spraken hun waardering uit en deden soms spontaan een donatie. De routes waren stuk voor stuk mooi, telkens in een ander deel van de regio met hun eigen kenmerken. Bijvoorbeeld bij Schoonebeek, je denkt even dat er wat mis is met de route maar dan kom je ineens langs een heel oud stukje met fantastisch mooie oude Saksische boerderijen die stammen uit de 16e en 17e eeuw, heel mooi gedaan door de routemaker! normaal kom je daar nooit langs. Ook aan gezelligheid ontbrak het zeker niet, de gratis koffie bij de start was overal perfect en de routes werden voor het overgrote deel geladen in de GPS systemen zodat een ieder z’n eigen gang kon gaan.

De actie:
Tot nu toe is de opbrengst € 1.125,- maar we verwachten nog wat giften en soms komt er uit onverwachtse hoek ook zomaar nog wat bij. Een prachtig bedrag wat in december weer wordt toegevoegd aan de ALS actie Het Glazen Huis in Gramsbergen waar jaarlijks zo rond de € 50.000,- bijeen wordt gebracht voor dit goede doel. Dat het nodig is om geld in te zamelen bleek maar weer eens al te duidelijk toen ALS patiënt Martijn Witte uit De Wijk aanwezig was bij de start op vrijdagavond bij de molen in De Wijk. Een jonge vader van twee zoontjes die de diagnose ALS 2 jaar geleden kreeg, hij loopt inmiddels niet meer en ook andere lichaamsfuncties vallen langzaam maar zeker uit. De oplossing is helaas nog niet in zicht en de kans op herstel is op dit moment nog minimaal, om wanhopig van te worden. Daarom is het geld zo nodig, onderzoek naar medicijnen, wat is de oorzaak van de ziekte enz.Onze bijdrage helpt daar hopelijk ook in mee en daarom gaan we ook zeker door met dit heel gezellig maar bovenal zeer nuttig evenement. Want wat is er nou mooier dan je hobby te combineren met zo’n goed doel. Voor Martijn die ALS heeft en daarvoor speciale kuren volgt had MC De Antrappers nog een extra gift van € 250,00.

Namens MC De Antrappers, aan allen die maar iets hebben bijgedragen aan deze geslaagde Motor Avondvierdaagse, hartelijk dank!

Tot volgend jaar!

Toercommissie MC De Antrappers.