Onder lekkere weersomstandigheden moest Kios in zijn laatste wedstrijd aantreden in Utrecht tegen Synergo. Een wedstrijd des keizers baard, maar het is altijd leuk om 2 attractieve korfballende ploegen tegen elkaar te zien.

En dat lukte vandaag aardig. Kios begon sterk en nam met een 0-3 voorsprong gelijk het heft in handen. Ineke Slomp begon op de plek van Janita Zantinge en liet direct in de wedstrijd haar waarde zien. Daniek vd Wal had het in het begin ook op de heupen en tekende voor de 3-6 en 3-7. De scores gingen over en weer. Doordat er weinig wind was kon er heerlijk van afstand geschoten worden. Met 6-10, 7-12 en 11-17 wist Kios toch een beetje weg te lopen van de thuisploeg. Er werd steeds frivoler gekorfbald. Dit zorgde voor mooie doelpunten, maar soms ook voor wat miscommunicatie. Desalniettemin, maakten beide er een leuke pot van. En met 16-23 bij rust zegt dat genoeg.

Een puike eerste helft werd ook met trots erkend door trainer Rob Verra. Die zijn laatste wedstrijd coachte voor de Spekbraanders.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Kios behield de voorsprong, maar Synergo ging goed mee in het hoge tempo. Ernst Kuik zorgde in de tweede helft meermaals ervoor dat Kios deze voorsprong hield. Met zijn afstandsschot was hij wel aardig zuiver. 19-27, 22-31 en 26-31 zijn zomaar een paar grepen uit deze mooie tweede helft. De nummers 1 en 2 met een verschil van 6 punten kunnen met opgeheven hoofd het seizoen afsluiten. Ineke, Janneke, Ernst, Rogier en Daniek sloten het seizoen af en Kios won met 30-36.

De Eismann/Ensing equipe kan zich opmaken voor het volgende seizoen in de overgangsklasse. Veel dank gaat uit naar trainers Rob Verra en Jordy Wessel.

Scores: Ernst Kuik 8x, Rogier Nijdam 6x, Daniek vd Wal en Janneke de Lange beide 5x, Ineke Slomp en Martijn Ziel beide 4x, Luco Zantinge 3x en Marlissa Noord 1x