In het kader van de Spannende Boekenweken werd Marcella Kleine, lokale schrijfster, uitgenodigd door de Bibliotheken van de Wolden, Westerveld en Meppel voor een interactieve lezing. Marcella werkt als vertrouwenspersoon in een instelling voor psychiatrie en justitie. In haar laatste boek Binnenwereld legt ze een link naar haar werk.

Op 19 juni vertelde Marcella Kleine aan het aanwezige publiek hoe bij haar het schrijven begonnen is. Vanaf het eerste begin schreef ze: gedichtjes in schriftjes en dagboeken tot reisverslagen en uiteindelijk haar boeken.

Het werd, ondanks de kleine opkomst, een gezellige interactieve avond waarbij er een boeiende interactie ontstond over schrijven, lezen, TBS en natuurlijk de boeken van Marcella.
Tijdens deze avond werden de aanwezigen uitgedaagd om zelf een kort verhaal te schrijven. Marcella heeft speciaal voor deze gelegenheid een begin van een verhaal geschreven, die door de deelnemers afgemaakt kan worden. Ook stelt zij de prijs, een prachtig boekenpakket, beschikbaar. Lijkt het jou/u ook leuk om een kort verhaal te schrijven? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd en vraag het begin van het verhaal en de voorwaarden op via mk@marcellakleine.nl. Het verhaal dient voor 1 september ingeleverd te worden via bovenstaand mailadres of in de bibliotheek.