Op donderdag 7 juni was de vijfde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnstaart actie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe en thuiszorg cliënten te kunnen organiseren. De taarten van bakkerij Nijstad en Coop Dunnink werden zeer goed verkocht door de vele vrijwillige taartverkopers.

Dit jaar konden ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg weer deelnemen. Deze dag wordt door de motorclub de Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, café de Wiekslag en bakkerij Nijstad en bakkerij Dunnink georganiseerd. De mensen die nu meegaan komen over het algemeen niet veel verder meer dan Dunninghe of hooguit het dorp De Wijk en dat is met de komst van deze Zonnedag anders geworden. De dag werd begonnen met een kop koffie en een stuk plaatcake van bakkerij Dunnink, waarna met de bus van Ten Heuvel Tours op pad ging. Dit jaar ging de reis naar Ommen waar de groep met de Queen of Vechtvalley een mooie rondvaart heeft gemaakt. Dit was inclusief een heerlijke lunch.

Het weer speelde sommige deelnemers wel enigszins parten. Want het was die dag toch weer bijna 30 graden. Het schema werd daarom enigszins aangepast. Iets vroeger dan gepland reisde men weer af naar De Wijk. Hier werd de dag afgesloten bij café de Wiekslag met een borrel en een gezamenlijke BBQ, plus natuurlijk een vlaflip. Muzikant Marten omlijste het geheel met zijn accordeon muziek. Dit werd mede gesponsord door de opbrengst van de kerst-verloting van de café Wiekslag,. Waarbij leuke prijzen, beschikbaar zijn gesteld door de regionale middenstanders, Inclusief vrijwilligers waren er zo’n zestig personen op pad. En het is wederom een zonnige lustrum dag geworden, die volgend jaar zeker weer navolging zal krijgen.
Bedankt Dineke, Hennie, Willem en Ria voor de hulp op deze middag.