De leerlingen van groep 8 namen woensdagavond afscheid van IKC De Horst. In de Havezate speelden ze voor een volle zaal met familieleden de afscheidsmusical ‘De Tent op zijn kop’ van Benny Vreden. Vanaf de meivakantie zijn de leerlingen bezit om te oefenen, decorstukken te ontwerpen en te schilderen.

De Musical viel behoorlijk in de smaak. En speelt zich af op een camping in Spanje. De zaken op de camping gaan echter niet zo goed. Wanneer de enige gasten, de familie Gajes, ook vertrekken, denkt campingeigenaar Carlos de deuren voorgoed te moeten sluiten. Maar dan krijgt een bus vol vakantiegangers een klapband, precies voor de camping! Alle chique gasten in de bus waren op weg naar het resort van Carlos’ arrogante broer Alejandro. Dat brengt Carlos op een idee. Wat als de gasten denken dat ze daar al zijn? Dan is zijn camping gered! Als de familie Gajes ineens terugkomt en Alejandro samen met spierbundel Gonzalo verhaal komt halen, dreigt Carlos’ plan in het water te vallen. Gelukkig loopt het allemaal toch nog goed af.

Donderdag was het voor de leerlingen van groep 8 echt de laatste schooldag voor de vakantie. Dit begon met een terugblik van de musical. Daarna werd het decor, de musicalversiering en het lokaal opgeruimd. En kon de vakantiepret beginnen. Foto: Hilde Fotografie