Bijen vliegen gemiddeld 40.000 km (is 1x rond de aarde) om een potje honing te vullen! Midden in de zomervakantie, op woensdag 15 augustus, is er voor alle kinderen (en hun ouders en opa’s en opa’s) een interessante en leerzame middag over Bijen in informatiecentrum ‘t Ende in de Stapel.

Wil je weten hoe bijen leven, of wat ze allemaal doen? Waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit? Wil je bijen van dichtbij in hun huis (bijenkast) zien werken? Wil je in de bijenkast de koningin zoeken? Wil je in een echt imkerpak een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er ook jonge bijen inzitten? Heel stoer! Wil je weten hoeveel bijen samen een potje honing vullen of hoe hard een bij kan vliegen? Wil je graag zelf waskaarsen maken of honing slingeren? Of wil je liever honing proeven en honing meenemen voor thuis? Er is een hele lijst met dingen die over bijen gaan en leuk zijn om te weten. Zoals: honing werkt heel goed als ‘jodium’ als je een wondje hebt. Of: bijen vliegen samen wel 40 000 km om een potje honing vol te krijgen! Wist je dat een bijenkoningin wel 2000 eitjes per dag kan leggen? En nog veel meer. Er zijn imkers, van de imkervereniging uit de Wijk, die al je vragen willen beantwoorden en je iets willen vertellen over de bijen. Neem voor de zekerheid wel een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Ook voor ouders en de opa’s en oma’s is er een bijenpak.
Welkom!
Plaats: informatiecentrum ’t ENDE, Stapelerweg 20, de Stapel.
Tijdstip: Woensdag 15 augustus van 14.00 tot 16.30 uur