Op zaterdag 22 september 2018 wordt voor de 8e keer De Wolden- estafette gehouden. De Woldenestafette is een sponsor estafetteloop van 47 km. Het parcours gaat door de gemeente De Wolden en wordt gelopen door teams van 4 tot 8 personen.

De organisatie van deze loop is in handen van de Stichting de Wolden estafette. Ze maakt gebruik van de kennis van de diverse loopgroepen uit de gemeente De Wolden. Deze loop wordt eens in de 2 jaar georganiseerd waardoor het unieke karakter van de loop gewaarborgd blijft. Er wordt gelopen voor een goed doel en dit jaar is dat zorgboerderij Refaja in Echten. Elk team zorgt ervoor dat ze een bedrag aan sponsorgeld binnenhalen. Het team wordt begeleid door een fietser; door het team zelf te leveren. De fietser is verantwoordelijk voor de veiligheid van de loper. Na elke etappe dient er gewisseld te worden.

De etappes gaan grotendeels over fietspaden en kent totaal 8 etappes. De start en de finish is bij Visio Het Huis te Echten. Deze locatie ligt centraal in de gemeente De Wolden. Het parcours gaat door de dorpen Echten, Zuidwolde, Veeningen, De Wijk, Koekange, Ruinerwold, Oosteinde en Ruinen. Elke etappe heeft een andere afstand, deze varieert van 3,5 tot 10 km. Deelnemers en teams kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op website: www.woldenestafette.nl

Vanuit De Wijk wordt ook getracht een of meerdere groepen samen te stellen. Een ieder die mee wil doen kan zich opgeven bij Willem Brinkman. Telnr: 06-13030747.