Dat was toch wel (en ik ben vast en zeker niet de enige!!) de enorme chaos die ik in onze Dorpsstraat aanschouwde!! Maar tegelijkertijd besefte ik ook maar al te goed, dat de oude Drentse uitdrukking: ’t Möt eerst mal word’n, veurdat ‘t mooi wordt!’, ook hier van toepassing is.

En natuurlijk wordt het mooi, het wordt fantastisch!!!! Dat kun je aan die noeste werkers (wat een respect heb ik voor die mensen, die daar in de brandende zon met 35 graden C. ploeterden ) overlaten. Maar…… we zullen met z’n allen een beetje geduld en wat verdraagzaamheid moeten opbrengen! En daar zit hem nou net de kneep! Dat geduld hebben sommigen nou net niet!.
Vraag het maar aan de verkeersleiders, die hele dagen proberen het verkeer in goede banen te leiden. Wat deze mensen (die hun werk doen!) allemaal te horen krijgen!! Het schijnt zelfs te zijn voorgekomen, dat een van deze verkeersleiders over de voeten is gereden en daarbij ernstig gewond is geraakt! Geduld en verdraagzaamheid in 2018 noemen we dat!

Maar laten we even met z’n allen ons gezonde verstand gebruiken in de wetenschap ,dat we binnen een half jaar een Dorpsstraat hebben, een boulevard mag je wel zeggen, waar we trots op kunnen(en moeten) zijn!

Door: Jan Tijink