Grensloos Kunst Verkennen De Wijk – IJhorst organiseert Cultuur rond de Kerk op 21, 22 en 23 september

The Last Chair
Al wereldwijd vertoond: ‘The Last Chair’ is een virtual realityfilm van Anke Teunissen en Jessie van Vreden. Deze 19 minuten durende film, die je als toeschouwer met een speciale bril bekijkt, is een documentaire over Egbert Stellink uit Ruinen, bekend van De Wereld Draait Door. Via de film breng je een bezoekje bij Egbert aan huis. De documentaire wordt wereldwijd op filmfestivals getoond waaronder Dubai, New York en Parijs. Wilt u deze bijzondere film ook zien kijk dan voor reserveringen op www.grenslooskunstverkennen.nl/laatste-nieuws.html.

Vrijdagmiddagconcert met aansluitend een wijntje op het pleintje
Op vrijdagmiddag 21 september van 16.00 tot 17.00 uur wordt een gratis te bezoeken concert verzorgd door het blaaskwintet Francis Poulenc Ensemble. Het concert vindt plaats in de kerk te IJhorst, gelegen in het prachtige landschap langs de Reest. Na afloop kunt u nog genieten van een drankje op deze mooie locatie aan de Kerkweg 8 te IJhorst.

Kunst in de Galerij
In de Galerij aan de Kerkweg 12 te IJhorst is het hele weekend kunst te zien. Een interessante expositie van ‘De Conferentie’ van Herma Schellingerhoudt en fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium van Monique Kwist. De expositie is vrij toegankelijk op 21, 22 en 23 september van 13.00 tot 17.00 uur. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Initiatiefrijk De Wolden en Regiobank De Wolden.

Grensloos Kunst Verkennen is een route met een grote diversiteit aan kunstuitingen langs minimaal 25 binnen- en buitenlocaties. Inwoners van de Wijk en IJhorst stellen hun tuinen, schuren en loodsen ter beschikking. Voor de landschapskunst beschikt de stichting over locaties langs de Reest van o.a. het Drents Landschap en Landschap Overijssel. Deze kunstroute wordt een tweejaarlijks evenement, een biënnale. De eerstvolgende route is in 2019. In 2018 organiseert Grensloos Kunst Verkennen een cultureel weekend met beeldende kunst, muziek en film.