Donderdag 13 september heeft de gemeenteraad een dialoogavond gehouden over sport. Raadslid Marcel Hulst was de gesprekleider deze avond. De thema’s vrijwilligers, accommodaties, ledenaantallen en het subsidiebeleid kwamen op tafel.

Er waren 65 mensen aanwezig in de kantine van Voetbalvereniging Wacker, waaronder veel bestuursleden van diverse verenigingen en organisaties. Er was veel herkenning bij de uitdaging om goede vrijwilligers als bestuursleden te kunnen vinden. Uit de zaal kwam het idee of de clubs niet meer bestuurlijk kunnen samenwerken. Is daar een rol voor de gemeente weggelegd? De verschillen tussen de clubs zaten vooral in de groei of daling van het aantal jeugdleden. Tips en tops werden uitgewisseld waaronder over verduurzaming van de accommodaties. De raad heeft veel input gekregen om de volgende stap in het proces naar een nieuwe sportnota zorgvuldig te kunnen nemen. Dit najaar debatteert de gemeenteraad over de sportnota.

Jan Korte (manager voetbalzaken FC Emmen en trainer V.V. Rolder Boys) heeft een inspirerend verhaal gehouden over het g-voetbal. Wat dit met deze bijzondere spelers doet en wat het voor een club kan betekenen. Tijdens de nazit werd er nog uitgebreid kennis en ervaring gedeeld.
Bron Facebook Gemeenteraad De Wolden