Donderdag 21 september heeft de nieuwe voorzitter van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o., Clarien Cornelisse, een prijs uitgereikt aan Jack Knipmeijer in Staphorst.

Dit voorjaar zijn er 15.000 enquêtes van deze vereniging verspreid in de gemeente Staphorst, waarin werd gevraagd naar wat de mensen wisten van de Natuurbeschermingsvereniging en wat de verwachtingen waren. Uit alle inzendingen zou er één getrokken worden, waarop een prijs zou vallen.

Jack Knipmeijer is de gelukkige winnaar van de prijs. Knipmeijer, die al 50 jaar in Staphorst woont, was vroeger zelf lid van de Natuurbeschermingsvereniging. Net als veel Staphorsters heeft ook hij goede herinneringen aan de nestkast controle op zaterdagmorgen. Deze activiteit vindt nog steeds elk voorjaar plaats op zaterdagmorgen. Veel van leden van de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” leren zo veel over de natuur.

De prijs, die werd uitgereikt, is een insectenhotel. Het hotel is gemaakt door Harm Bloemhof, die ook al jaren lid is van de Natuurbeschermingsvereniging. En Bloemhof heeft veel verstand van het maken van insectenhotels; de hotels die hij maakt trekken veel insecten. Knipmeijer heeft een ruime tuin waar het insectenhotel een mooie plaats krijgt tussen de bloemen.
De bijgevoegde foto is gemaakt door Weblog Staphorst.