Het was maandag 1 oktober een heugelijke dag voor Roelof Mennink (94) en Margje Mennink- Kloeze (92) beide echtelieden stapten 70 jaar geleden in het huwelijksbootje. Burgemeester de Groot kwam het platina bruidspaar daarom persoonlijk feliciteren met een bos bloemen. En hij had ook nog een mooie taart plus felicitatiebrief van Koning Willem-Alexander mee genomen. Het grote feest werd op zondag al gevierd.

Roelof geboren in Fluitenberg verhuisde op acht jarige leeftijd naar De Wijk. Hier zag hij zijn aanstaande vrouw voor het eerst. ‘Dat was op het schoolplein van de lagere school bij het bevrijdingsfeest’. Volgens Margje, geboren in Koekange was het ‘liefde op het eerste gezicht’. Ze kregen verkering, waren een tijd verloofd en trouwden daarna in De Wijk. ‘Het feest was bij café Wittink. Ze woonden afwisselend bij beider ouders in, tot ze zelf een ‘oud pand’ konden betrekken. Later bouwden ze zelf een eigen huis aan de Brietweg. Hier woonden ze meer dan een halve eeuw. Sinds elf jaar wonen ze in een aanleunwoning bij zorgcentrum Dunninghe. Roelof is zijn hele leven timmerman geweest en werkte maar liefst vijfenveertig jaar voor een bouwbedrijf in zijn woonplaats. Tijdens de bezetting in de oorlogsjaren, werd hij gedwongen te werken in Duitsland. ‘Drie jaar, vanaf ‘42’ heb ik daar gewerkt. Dat was niet zo’n mooie tijd. Maar ik heb me er door heen weten te slaan’. Margje heeft altijd in de huishouding gewerkt bij anderen. Samen kregen ze een zoon en een dochter. Die op hun beurt zorgden voor vier kleinkinderen, en negen achterkleinkinderen.

Ook over hun gezondheid hebben ze niet te klagen vinden ze zelf. ‘Wat ouderdomsgebreken verder valt het wel mee’. Dat is ook de reden dat Roelof sinds een half jaar niet meer in de auto rijdt. ‘De kinderen waren blij dat ik daar mee gestopt ben. Het is veel te druk op de weg met al dat verkeer’.

Verder zijn ze nog behoorlijk actief. Elke week gaan ze naar koersbal. Ze mogen graag puzzelen, tv kijken en de krant lezen. ‘In het verleden hebben we ook veel aan volksdansen gedaan. Maar dat bestaat niet meer’. Het geheim van hun lange huwelijk? Roelof moet er om lachen. ‘Dat vragen ze ons wel vaker, maar dat is er niet echt!’. Margje: ‘Je hebt wel eens een meningsverschil natuurlijk. Maar daar moet je overheen stappen. Dat is alles’.