In het voorjaar van 2018 heeft het bestuur van de Wieker Meule een verzoek gedaan aan de belastingdienst voor de zgn. ANBI status om het voor sympathisanten nog aantrekkelijker te maken de stichting financieel te ondersteunen.

Een gift aan een instelling met een Algemeen Nut Beogende Instelling is namelijk voor de gever belasting technisch zeer voordeling. Tijdens de aanvraag bleek dat de statuten verouderd waren, notaris Stotijn heeft deze daarom aangepast. Ook is er een vijfde bestuurslid gevonden om het vereiste aantal compleet te maken. Het bestuur is blij met de komst van Jakob Brand. Op 27 september 2018 kwam het bericht bij het bestuur binnen dat de Wieker Meule vanaf 1 januari 2018 een Culturele ANBI instelling is.

Het bestuur van de Wieker Meule bestaat uit: Hilco Vos, Els Frans, Ank van der Ziel, Erwin de Jonge, Jakob Brand

www.dewiekermeule.nl