Voor slager Roelof ten Heuvel (63) was het afgelopen maandag een bijzondere dag. Veertig jaar geleden trad hij in dienst als slager bij (Coop) Dunnink. Daarom hadden zijn collega’s bij de supermarkt zijn afdeling versierd met slingers en ballonnen. Natuurlijk was er koffie met gebak, en ook een etentje met zijn vaste collega’s ligt nog in het verschiet.

De altijd goedgeluimde slager was ook maandagmorgen vanaf 06.00 uur weer gewoon aan het werk. Bezig met dagelijkse werkzaamheden als het bewerken van vleeswaren, worst maken, bestellingen klaar maken en de koelvitrines bij vullen.

Ten Heuvel die in Ruinerwold woont, wist al vanaf jongs af aan dat hij slager wilde worden. ‘Leren op school was niet helemaal mijn ding’. Vader ten Heuvel stelde dat zijn zoon dan maar aan het werk moest gaan, in dit geval bij de plaatselijke melkfabriek. Daar zag de jonge Roelof geen heil in. Een oom van hem slachtte af en toe wat en dat leek hem ook wel een mooi vak. Hij kon aan de slag bij slager Koetsier waar hij alle kneepjes van het vak leerde. ‘Het gebeurde ook wel eens dat er een koe vlak voor de slachting wist te ontsnappen, dan mocht ik er als jonge slager achteraan omdat ik hard kon rennen’.

Toen er in De Wijk een slager gevraagd werd, solliciteerde Roelof naar deze functie. En tot zijn eigen verbazing werd hij aangenomen door Klaas Dunnink, de grootvader van huidig supermarkt eigenaar Niek Slomp. Jaren waar hij met veel plezier op terugkijkt. ‘Heb veel geleerd, maar ook veel schik gehad’.

Voorlopig is hij niet van plan om te stoppen. Want hij beleeft nog veel plezier aan zijn vak. ‘Het contact met de mensen, ze adviseren welk vlees ze het beste kunnen gebruiken of hoe ze het moeten klaar maken dat is prachtig. Zeker als ze je later vertellen dat het gelukt is’. Zelf is Roelof ook nog steeds niet vies van een goed stukje vlees. ‘Ja hoor vlees eet ik elke dag. Ben gek van rundvlees, een stoofpotje of zo, is niet te versmaden’. Behalve met zijn vak bezig zijn, mag Roelof ook graag tuinieren en motor rijden. ‘Elke woensdag gaan we met vrienden een stukje toeren’. Muziek luisteren en concerten bezoeken is ook een grote passie. En niet te vergeten de kleinkinderen. ‘Heb er vier, daar kan ik geweldig van genieten’.