Sporthal de Slenken vormde afgelopen vrijdag en zaterdag het decor voor de 53e clubtentoonstelling van pluimvee- en konijnenfokkersvereniging D.W.O. Vanwege het 75 jarige bestaan waren ook zusterverenigingen uit De Wolden van de partij. Op de foto links Henk Kloeze en rechts Ronald Gol met de kampioenen

De opening van de tentoonstelling werd vrijdagavond verricht door burgemeester Roger de Groot. In totaal waren er 360 dieren gekeurd door erkende keurmeesters. Bestuurslid Henk Kloeze: ‘Het doet ons goed om te zien dat er zo veel dieren en een bont pallet aan soorten kleurslagen ingestuurd is. Een goede en fijne samenwerking is toch de motor achter onze hobby. Daarom vinden we het fijn dat ook sportvrienden van Pels en Pluim uit Zuidwolde en RKC Ruinen van de partij zijn’.

Mooie opsteker in het jubileumjaar was dat er dit jaar wel hoenders en sierduiven te aanschouwen waren. Secretaris Ronald Gol : ‘Vorig jaar hadden we te maken met de vogelgriep waardoor we maar een half gevulde hal hadden’. En was dit jaar nog meer om te juichen. ‘De winnaar bij de konijnen inzending F. Hester uit Fort heeft een zgn. U-Predicaat ontvangen. Dit staat voor uitmuntend en zoiets komt niet vaak voor binnen de club. Daar zijn we natuurlijk wel een beetje trots op’. Peter Eisden was 40 jaar lid van DWO en werd daarvoor onderscheiden met een oorkonde en speldje door de overkoepelende organisatie Kleindier Liefhebbers Drenthe.

In het kader van de jubileumshow was er ook een hoekje ingericht met historische clubdocumenten. Daaruit bleek ook waarom DWO in de oorlogsjaren is opgericht. Gol: ‘Dat had te maken met het verschaffen van voedselbonnen. Als je dieren had, kreeg je meer bonnen zo heb ik me laten vertellen’. De DWO tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep helpers en de financiële steun van een groot aantal adverteerders. D.W.O. is een kleindierenvereniging met in totaal 65 leden.

Uitslagen:
mooiste grote hoen F. Schulting
mooiste dwerg hoen T. Fledderus
mooiste konijn F. Hester
mooiste sierduif H. Kloeze
mooiste oorspronkelijke duif J. Hummel
mooiste konijn jeugdlid Yoran Bruins


foto winnaars: Stefan Veenstra