De bibliotheken in Zuidwolde en de Wijk hebben een wereldprimeur. Op woensdagmiddag hebben zij de Boekenzoeker in huis. Boekenzoeker Stella Leenders legt uit: ‘Verkleed als Boekenzoeker help ik kinderen bij het uitzoeken van een geschikt boek. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind graag leest, mits hij of zij het juiste boek in handen krijgt op het juiste moment.’ Sinds 2015 beheert de Boekenzoeker de schoolbibliotheek van kindcentrum Het Groene Hart in Zuidwolde.

De Boekenzoeker adviseert niet alleen peuters, kleuters en kinderen, maar ook jongeren en ouders. Het kan bijvoorbeeld gaan om een leuk voorleesboek, peuterboekjes, een makkelijk leesboek, nieuwe spannende series, informatie voor een spreekbeurt of boeken voor de leeslijst.

Tijdens de oneven weken is de Boekenzoeker in Bibliotheek Zuidwolde aan de Hoofdstraat (16, 30 januari, 13 februari enz.) op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens de even weken is zij in Bibliotheek De Wijk aan de Postweg (23 januari, 6 en 20 februari enz.) op woensdagmiddag van 14 tot 16 uur.