in bibliotheken De Wijk en Zuidwolde
Kinderen en jongeren tussen de 8 en 17 jaar kunnen zich opgeven voor CoderDojo in de bibliotheken De Wijk en Zuidwolde. Tijdens CoderDojo leer je o.a. programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en games maken. Deelname aan CoderDojo is gratis.

Vanaf januari gaan we aan de slag met Scratch, een toegankelijke programmeertaal waar je verschillende robots zoals de Ozobot of Dash mee kunt programmeren. Ook maken we gebruik van een programmeerbare drone.

De eerstkomende CoderDojo in Bibliotheek De Wijk is op dinsdag 15 januari van 15:30 – 17:00 uur. In bibliotheek Zuidwolde vindt de eerste CoderDojo plaats op woensdag 16 januari van 15:00 – 15:30 uur. Vanwege de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.actiefnaschooltijd.nl of in de bibliotheken.

CoderDojo is in 2017 succesvol gestart in Bibliotheek Zuidwolde en vindt vanaf 2019 ook plaats in Bibliotheek De Wijk. In beide bibliotheken is er maandelijks een CoderDojo.