Nederlanders staan bekend om hun enorme passie voor sport. Vooral voetbal is erg populair, en vrouwenvoetbal neemt hierbij het meest toe aan populariteit. Het kijken van een wedstrijd, zeker als het gaat om een belangrijke wedstrijd of een groot toernooi, gaat hand in hand met bier, hapjes en gezelligheid.

Niet iedereen is in de gelegenheid om een wedstrijd live te bezoeken en dan zoek je natuurlijk de gezelligheid op in een sportcafé. De plaatselijke sportverenigingen in de omgeving van De Wijk bieden natuurlijk altijd voldoende gelegenheid voor de derde helft. Wij noemen hier de leukste voetbalkroegen in Nederland voor wanneer je eens verder van huis in een gezellige sfeer een wedstrijd wilt kijken.

Tapperij Tijdloos
Tapperij Tijdloos is gevestigd in Papendrecht en is onlangs door middel van een mystery visit uitgeroepen tot de leukste voetbalkroeg van Nederland. De kroeg ademt voetbal doordat er diverse items in de kroeg hangen die met de populaire balsport te maken hebben. Papendrecht ligt op ruim een uur en drie kwartier rijden van De Wijk en is goed bereikbaar. In de kroeg hangen maar liefst tien schermen zodat je niets van de wedstrijden hoeft te missen. De sfeer wordt compleet gemaakt wanneer de sirene loeit als er een goal gescoord is. Naast een glas tapbier kan je hier ook heerlijk eten.

Bruin Café Willem Barentsz
Op nog geen uur rijden van De Wijk vind je Bruin Café Willem Barentsz. Dit café is uitgeroepen tot het leukste sportcafé van de provincie Flevoland. Een ontzettend gezellig café waar je heel goed je favoriete voetbalwedstrijden kijkt. De gratis wifi helpt je om de virtuele standen in de competitie bij te houden en in de rust kan je uitcashen op je gewonnen sportweddenschappen. Heb je flinke winst dan maak je makkelijk nieuwe vrienden door een rondje te geven.

Crazy Times
Emmen ligt praktisch om de hoek bij De Wijk. Laat je hier dan ook net de leukste voetbalkroeg van Drente vinden! Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een complete voetbalavond, gezellige mensen, vrolijke bediening en lekker eten. Naast de wedstrijden die je hier bekijkt, worden er ook regelmatig andere evenementen georganiseerd, zoals carnaval.

Sportplein Indoorcentrum Veendam
In Veendam bevindt zich het Sportplein Indoorcentrum Veendam met daarin het leukste sportcafé van Groningen. Dit complete indoorcentrum ademt sport. Wil je voetbal kijken in een sfeervol ingericht café dan ben je hier aan het juiste adres. In 2018 heeft het café nog een grondige verbouwing ondergaan waardoor je een comfortabele en actuele inrichting kan verwachten. Hier vinden ook regelmatig grote sportevenementen plaats.

Sportcafé Drachten
Sportcafé Drachten ligt in de Friese plaats Drachten en is uitgeroepen tot de leukste voetbalkroeg van Friesland. Naast voetbal kijken zit je hier ook goed als je graag naar andere sporten kijkt. Er worden verschillende voetbalwedstrijden live uitgezonden, maar ook een sport als MMA van UFC kan hier gevolgd worden. De gezellige setting zorgt voor extra sfeer tijdens de spannende sportwedstrijden.