Een wandeling door het mooie De Wijk is op zich al heel goed voor de gezondheid, maar wat nu als het weer tegenzit of je hebt even geen zin om de deur uit te gaan? Zoek je iets wat leuk is en goed is voor de gezondheid, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan gamen! Toch is gamen beter voor de gezondheid dan er enkele jaren geleden nog werd gedacht. Sterker nog, er wordt zelfs beweerd dat gamen goed kan zijn voor de gezondheid. En het mooie van dit alles is, dat je nu niet direct De Wijk hoeft te verlaten, op zoek naar een winkel die gameconsoles aanbiedt, er zijn ook heel veel gezonde games die geschikt zijn om op een smartphone te spelen.

Waarom werd gamen als schadelijk gezien?
Laten we voorop stellen dat overal waar te voor staat, niet zo heel erg goed is. Teveel gamen, zoveel dat je sociale leven en je gezondheid eronder lijdt, is natuurlijk altijd schadelijk. Game dan ook met mate en maak regelmatig een wandeling door De Wijk om in beweging te blijven en voldoende zonlicht te pakken. Enkele jaren geleden werd gamen an sich als schadelijk gezien. Er is onderzoek uitgevoerd waarbij de doelgroep een half uur lang ging gamen. Het gebied van de hersenen voor spraak, gedachten, beslissingen en impulsen kreeg tijdens het gamen minder bloedtoevoer met negatieve gevolgen vandien. Op deze schadelijke gevolgen is men tegenwoordig voor een groot deel teruggekomen.

Gamen is zo slecht nog niet
Het spelen van games biedt over het algemeen veel ontspanning en helpt om na een lange dag het hoofd leeg te maken. Er zijn verschillende games die je hierbij helpen. Speel een spelletje op https://www.mrgreen.com/an/ waarbij je niet alleen de ontspanning vindt die je nodig hebt, maar ook waarbij je je hersenen activeert met het inzetten van de juiste strategieën.

Zelf chirurgen gebruiken het!
Gamen heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Naast de eerder genoemde ontspanning, kan je gamen ook inzetten om je brein te trainen. Denk hierbij aan geheugenspelletjes, zoekspelletjes en puzzels. Ook het bekende Braintrainer is een echte aanrader. Door iedere dag te spelen, verlaag je de “leeftijd” van de hersenen aanzienlijk, dit zal na ieder spel opnieuw voor je berekend worden. Naast training voor de hersenen, is gamen ook heel goed voor de motoriek. Zeker wanneer je de wat ingewikkeldere spellen speelt waarbij je veel toetsen en knoppen gebruikt, wordt de motoriek flink uitgedaagd. Veel chirurgen spelen een game voorafgaand aan een operatie om de spieren en gewrichten op te warmen. Nu is gebleken dat de motoriek van steeds meer kinderen onder de norm is gezakt, is gamen juist erg goed voor deze kinderen. Belangrijk is natuurlijk wel om te kiezen voor games die passen bij de leeftijd van het kind en die daadwerkelijk de motoriek uitdagen. Naast de motoriek helpt online gamen je ook om snel wegwijs op internet te worden, een vaardigheid die voor jong en oud in deze tijd onmisbaar is.